prohlášení kongresmanky Ayanny Pressley o Boston School Committee hlasujte o přijímacích zkouškách pro City’s Exam Schools

Kongresmanka Ayanna Pressley (MA-07) dnes vydala následující prohlášení k hlasování Bostonského školního výboru o dočasném pozastavení přijímacích zkoušek na městské zkoušky.

Kongresmanka Ayanna Pressley

„V této chvíli národního počítání se systémovým rasismem a rasovou nespravedlností musíme být i nadále neústupní v našem úsilí zkoumat a řešit způsoby, kterými naše instituce přispívají a prohlubují naše nejvážnější nerovnosti a rozdíly – náš vzdělávací systém není výjimkou.“

„Příliš dlouho bylo mnoho našich nejvíce zakořeněných nerovností poháněno vzdělávacím systémem, který i nadále omezuje příležitosti na základě privilegií dítěte a přístupu ke zdrojům.“ Tady v Bostonu tyto nerovnosti objasňují bariéry, kterým čelí mnoho černých, hnědých, přistěhovaleckých a neanglicky mluvících rodin při přístupu k nejprestižnějším zkouškovým školám v našem městě. Stejně jako tolik aspektů naší společnosti, i pandemie COVID-19 tyto nerovnosti prohloubila a odhalila potřebu radikálně změnit směr, opustit současný stav a nakonec splnit náš slib zajistit rovné příležitosti každému dítěti v našem městě.

„Oceňuji Bostonský školní výbor za to, že učinil krok směrem k spravedlnosti a rasové spravedlnosti v našem vzdělávacím systému dočasným pozastavením přijímacího testu pro naše zkouškové školy a zvolením holističtějších přijímacích kritérií, která pomohou vyrovnat podmínky pro tolik našich studenti, kteří historicky zůstali pozadu. I když se jedná o pozoruhodný krok, musíme i nadále usilovat o trvalé reformy, které skutečně zajistí rovnost pro všechny studenty, a to na základě silného a pokračujícího procesu zapojení komunity, který by soustředil hlasy studentů a rodin.

„Jak všichni víme, pokrok nikdy není snadný.“ Byli jsme toho svědky z první ruky během schůze školního výboru včera, kdy se předseda Loconto mohl svobodně očistit a zneuctit studenty a rodiny na základě jejich jmen a etnického původu. Tleskám rodinám, obhájcům a místně zvoleným úředníkům, kteří pana Loconta zodpovídali za bolest, kterou způsobil, a budu i nadále prosazovat rovnost příležitostí pro každou rodinu v Bostonu.

„Vyzývám místní vůdce, aby i nadále spolupracovali na trvalém plánu dalšího rozšiřování vzdělávacích příležitostí pro všechny studenty bostonských veřejných škol.“